if (!string.IsNullOrEmpty(Model.NewsHero)) { Vijf sterren van Euro NCAP }

Vijf sterren van Euro NCAPBevestiging sterk veiligheidsconcept nieuwe Opel Insignia.

ncap

Euro NCAP bekrachtigt de doeltreffendheid van het integrale veiligheidsconcept van de nieuwe Opel Insignia. In de recentste veiligheidsbeoordelingen die Euro NCAP vandaag publiceert, krijgen de Insignia Grand Sport en de Insignia Sports Tourer de maximumscore van vijf sterren. Het gloednieuwe vlaggenschip van Opel behaalde hoge scores in elke beoordeelde categorie: bescherming van volwassen inzittenden, bescherming van meereizende kinderen, voetgangersbescherming en veiligheidssystemen.

In hun toelichting van de crashtestresultaten van de nieuwe Insignia besteedde Euro NCAP bijzondere aandacht aan twee specifieke innovatieve veiligheidssystemen van de auto. De gloednieuwe actieve motorkap, die bij een aanrijding in een fractie van een seconde omhoog komt, waardoor de afstand tot de motor vergroot en de voetgangers beter beschermd worden, “leverde degelijk werk voor heel wat verschillende voetgangers­gestalten en in een groot snelheidsbereik”. Het verfijnde automatische noodremsysteem (Automatic Emergency Braking), dat zowel voetgangers als andere voertuigen herkent, “zette goede resultaten neer ... (en) ... presteerde ook adequaat op de snelweg, waardoor ongevallen vermeden werden of de gevolgen gematigd.”

“Deze topscores van Euro NCAP tonen aan dat de individuele veiligheidscomponenten van de nieuwe Insignia een totaalsysteem vormen”, zei Managing Director Sales and Aftersales, Peter Küspert. “Maar bij Opel geldt ‘veilighied boven alles’ niet enkel voor ons vlaggenschip. Ook de meest recente modellen van ons productengamma, de Crossland X en de Grandland X, bieden een waarschuwing tegen een frontale aanrijding in combinatie met een automatische noodrem aan. We willen namelijk al onze klanten toegang geven tot de nieuwste veiligheidstechnologieën. Want, zoals ons nieuwe credo stelt: de toekomst is van iedereen.”

Lees hier het volledige persbericht.
Ontdek hier uw nieuwe Insignia.
Configureer hier uw nieuwe Insignia.

OpelTeaser

Onze vestiging(en)

Contactgegevens